Rabarbersaft
2 kg rabarber
1,5 liter vatten
1 citron, saften
1 kg socker
2 msk atamon
Gör så här:
Skölj rabarbern. Skär i bitar. Koka upp vatten och lägg i rabarbern. Låt koka tills den blir mjuk. Sila av i silduk över en kastrull. Låt silas i ca 30 min. (Tryck ej på den resterande rabarbern för att få ut mer saft då det hela kan bli beskt). Koka saften med citronsaft och socker. Häll i ca 2 msk atamon, för att saften ska hålla längre (jag skippar atamonen och fryser istället). Skölj några flaskor i varmt vatten plus lite atamon i vattnet för att rengöra flaskorna. Häll upp den varma saften i flaskorna och ställ svalt (använder ni pet-flaskor som jag så låt saften svalna något innan ni häller upp den). Klart!
Rabarber och hallondrink
1 glas
ca 10 hallon
6 cl koncentrerad rabarbersaft
4 cl valfri sort vodka (ex. vanilj- eller hallonvodka)
sodavatten
is
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar